booked.net

A legtöbb városhoz hasonlóan Egerben is hízik már egy ideje egy lakatfal, ráadásul egészen frekventált helyszínen, az Eszterházy téren.

A kerítést a Líceummal szemben, az Érseki palota épületénél találjuk. A rajta függő lakatok közül az elsőket még a szomszédban tanuló főiskolások csatolták fel, így kifejezve örök kötődésüket a városhoz. Napjainkra már nehézkes lenne megszámolni, hogy azóta hányan tettek hasonlóan, igaz, napjainkban már sokkal több mindent fejeznek ki a lakatok.

Az íratlan használati utasítás szerint lakat kattanhat szerelmen, barátságon, szép emléken, bármin, amit a gazdája szeretne örökké megőrizni. Ahogy felkerült a lakatunk a falra, zárjuk is le nyomban, de ne felejtsük el, hogy még nem vagyunk kész! A legfontosabb rész még hátra van, valahogy meg kell ugyanis szabadulni a kulcstól! Ha nálunk marad a kulcs, Fortuna, Ámor, vagy bármelyik illetékes angyalunk úgy érzi, hogy nem komoly a vágyunk és nem is fog segíteni nekünk megőrizni azt. Dobjuk el úgy a kulcsot, hogy soha ne találhassa meg senki azt később – magunk sem!

Megnyitás térképen

Ezek is érdekelhetnek