booked.net

Tájékoztató turisták részére a koronavírussal kapcsolatban

A járvány további terjedésének megakadályozása céljából a Tourinform és Eger Városi Jegyiroda átmenetileg zárva tart, a személyes ügyfélfogadás szünetel. 

Az átmeneti időszakban telefonos és email-es ügyelet működik hétfőtől-péntekig 10:00-16:00 között. Részletek ide kattintva.


A múzeumok, szálláshelyek és turisztikai szolgáltatások többsége zárva tart.

A járványhelyzet miatt meghozott intézkedések gyakran változnak. A legfrissebb helyi információk a Koronavírus Info Eger Facebook oldalon érhetőek el. Felmerülő kérdésével forduljon a Tourinform és Eger Városi Jegyiroda ügyeletéhez.


COVID-19

A koronavírus fertőzés emberek közötti terjedésének elsődleges útja, hasonlóan az influenza és más légúti kórokozók terjedéséhez, a cseppfertőzés, a fertőzött ember köhögése vagy tüsszentése során a levegőbe kerülő, a vírust tartalmazó nyálcseppek, légúti váladék cseppek útján.

Az eddigi ismeretek szerint az új koronavírussal történő fertőződés az esetek kb. 80%-ában enyhe, influenzaszerű tüneteket okoz, de 2-3%-ban halálos kimenetelű.

A betegség legjellemzőbb tünetei: láz, hidegrázás, száraz köhögés, légszomj. Előfordulhat még torokfájás, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, és fáradékonyság.

Az ilyen tünetek fellépése esetén, különösen

- ha 38°C vagy afölötti láz, köhögés, légszomj valamelyike fennáll, hirtelen megbetegedési kezdettel, függetlenül a megbetegedés súlyosságától, és

- a tünetek kezdetét megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt megerősítetten vagy valószínűsítetten új koronavírussal fertőzött személlyel, vagy

mindenképpen forduljon a szálloda személyzetéhez/vendéglátójához, vagy az Önnel érkezett tolmácshoz, és kérje meg őket, hogy a 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 számon ingyenesen, a nap 24 órájában elérhető, magyarul és angolul beszélő diszpécser szolgálatot hívják fel. A telefonhívást a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai fogadják, akiket kérjük, tájékoztasson az esetleges tüneteiről, utazási előzményéről, illetve az Önnel személyes kapcsolatban lévő vagy fizikai kontaktusba került beteg, légúti tüneteket mutató személyekről. A Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai az Ön által elmondottak alapján eldöntik a szükséges további teendőket.

Latest news (EN)


Ezek is érdekelhetnek