booked.net

Tájékoztató turisták részére a koronavírussal kapcsolatban

A járvány további terjedésének megakadályozása céljából a Tourinform és Eger Városi Jegyiroda átmenetileg rövidítve tart nyitva.

Az átmeneti időszakban az iroda hétfőtől-péntekig 9:00-13:00 között tart nyitva. Részletek ide kattintva.

A múzeumok, szálláshelyek és turisztikai szolgáltatások többsége zárva tart.

A járványhelyzet miatt meghozott intézkedések gyakran változnak. A legfrissebb helyi információk a Koronavírus Info Eger Facebook oldalon érhetőek el. Felmerülő kérdésével forduljon a Tourinform és Eger Városi Jegyiroda ügyeletéhez.

Biztonságban, Egerben

Hosszabb pihenésre még nincsen lehetőség, de egynapos belföldi kirándulásokkal színesebbé teheted ezt az időszakot! Eger tökéletes célpont, ezért összegyűjtöttük, hogy mit csinálhatsz nálunk egyetlen nap alatt. A legfontosabb viszont, hogy utazásod során is kiemelt figyelmet fordíts az egészséged megőrzésére! Ebben mi is a segítségedre vagyunk: minden egri szolgáltató azon dolgozik, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyél nálunk! Tovább a biztonságos ajánlatokhoz.


COVID-19

A koronavírus fertőzés emberek közötti terjedésének elsődleges útja, hasonlóan az influenza és más légúti kórokozók terjedéséhez, a cseppfertőzés, a fertőzött ember köhögése vagy tüsszentése során a levegőbe kerülő, a vírust tartalmazó nyálcseppek, légúti váladék cseppek útján.

Az eddigi ismeretek szerint az új koronavírussal történő fertőződés az esetek kb. 80%-ában enyhe, influenzaszerű tüneteket okoz, de 2-3%-ban halálos kimenetelű.

A betegség legjellemzőbb tünetei: láz, hidegrázás, száraz köhögés, légszomj. Előfordulhat még torokfájás, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, és fáradékonyság.

Az ilyen tünetek fellépése esetén, különösen

- ha 38°C vagy afölötti láz, köhögés, légszomj valamelyike fennáll, hirtelen megbetegedési kezdettel, függetlenül a megbetegedés súlyosságától, és

- a tünetek kezdetét megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt megerősítetten vagy valószínűsítetten új koronavírussal fertőzött személlyel, vagy

mindenképpen forduljon a szálloda személyzetéhez/vendéglátójához, vagy az Önnel érkezett tolmácshoz, és kérje meg őket, hogy a 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 számon ingyenesen, a nap 24 órájában elérhető, magyarul és angolul beszélő diszpécser szolgálatot hívják fel. A telefonhívást a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai fogadják, akiket kérjük, tájékoztasson az esetleges tüneteiről, utazási előzményéről, illetve az Önnel személyes kapcsolatban lévő vagy fizikai kontaktusba került beteg, légúti tüneteket mutató személyekről. A Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai az Ön által elmondottak alapján eldöntik a szükséges további teendőket.

Latest news (EN)


Ezek is érdekelhetnek